Sofia Heikkilä on kolmannen vuoden kokkiopiskelija Novidasta. Poliisin ammatista pienestä saakka haaveillut Sofia päätyi lopulta lukion jälkeen suorittamaan ravintola- ja cateringalan perustutkintoa. Hänen valintaansa vaikuttivat paljolti aikaisemmat kesätyöt alalla sekä jo alakoulun kokkikerhossa syntynyt intohimo ruuanlaittoon.

-”Kokin ammatissa on paljon hyviä puolia, kuten erilaisten makujen yhdisteleminen ja kokeilu sekä asiakaspalvelu ja ruuan valmistaminen asiakkaan toiveiden mukaisesti. Myös uusien reseptien kokeileminen on mielenkiintoista ja mukavaa. Työskentely muiden ihmisten kanssa on kuitenkin se paras juttu. Homma saadaan toimimaan hyvällä porukalla ja yhteishengellä, johon jokainen voi vaikuttaa omalla panoksellaan.”-

Koulutuksen järjestäjäksi Novida valikoitui siksi, että se sopi hyvin elämäntilanteeseen ja muutto Loimaalta pois ei tuntunut ajankohtaiselta. Novidasta ja kokin opinnoista Sofia sai lisätietoa Opintopolusta ja koulunsa opinto-ohjaajalta. Päätökseensä hakeutua koulutukseen, hän on ollut oikein tyytyväinen.

-”En kadu hetkeäkään. Opiskelu on ollut mielenkiintoista ja mukavaa. Aina löytyy uutta opittavaa. Parasta opinnoissa oppimisen ja ruuanlaiton ohella ovat olleet uudet ystävät.”-

Valmistumisen jälkeen Sofialla on aikomus tehdä töitä ja hakea alalta kokemusta, mutta jossain vaiheessa myös kouluttautuminen restonomiksi tai keittiömestariksi kiinnostavat. Kokin ammattia hän suosittelee kaikille siitä kiinnostuneille.

-”Suosittelen ehdottomasti hakeutumaan alalle. Opinnot tuovat mukanaan paljon hyvää. Saat uusia kavereita ja hienoja kokemuksia. Opit paljon uutta ruuanlaitosta ja kaikesta muustakin hyödyllisestä. Opettajat ovat loistavia. Pisteet heille siitä, että jaksavat meitä opiskelijoita joka päivä.”-