Blogitekstin kirjoitti markkinointikoordinaattori Päivi Vihe, jolla oli ilo tavata Heidi jälleen. Keväällä 2017 julkaisimme hänestä jutun juuri valmistumassa olevana aikuisena opiskelijana, joka oli päätynyt Novidaan jatkuvan haun kautta.

Heidi Rinne valmistui prosessinhoitajaksi maaliskuussa 2017 Novidan Uudenkaupungin toimipaikasta. Heidin tie ammattiopintoihin kulki lukion kautta. Tuoreena ylioppilaana hän lähti ”kokeilemaan” prosessiteollisuuden alaa ja jäi sille tielle. Nyt hän työskentelee Nesteen Naantalin jalostamolla operaattorina. – Pidän työstäni todella paljon! Parasta on se, että jokainen päivä on erilainen. Vielä kahden vuoden jälkeenkin oppii koko ajan uutta. Kun kaikki ei ole rutiinia, työ pysyy mielekkäänä, kertoo Heidi. – Työhöni kuuluu myös jonkin verran ongelmanratkaisua, mistä pidän.

Monipuoliset prosessialan opinnot Novidassa ovat valmistaneet Heidiä Nesteen jalostamotyöhön. – Prosessialan perustutkinnon opit ovat olleet työssäni hyödyllisiä, vaikka eri yritysten käytäntöjä ei voikaan suoraan soveltaa opetukseen. Oppilaitoksen käytännön työt ja kemia ovat olleet hyödyksi myös tässä työpaikassa. Prosessiala on kuitenkin laaja ja työpaikat ovat kovin erilaisia, ettei ihan kaikkea opittua aina voi hyödyntää. Esimerkiksi elintarvikepuolen oppeja en ole voinut hyödyntää täällä Nesteellä, mutta entisessä työpaikassani Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla taas niistä oli paljonkin hyötyä, toteaa Heidi.

Tulevaisuus on mahdollisuuksia täynnä nuorelle operaattorille. – Olisi hienoa, jos työt Nesteellä jatkuisivat vielä vuosia. Olen harkinnut edelleen AMK-opintoja, mutta tällä hetkellä minulla ei ole riittävästi motivaatiota lähteä koulun penkille, vaikka vuorotyö sen ajan puolesta mahdollistaisikin, pohtii Heidi. –Toistaiseksi uuden opiskelu työpaikalla riittää, näin saan lisää kokemusta ja varmuutta omassa työssä.

Terveisiksi Novidassa opiskeleville tai opintoja suunnitteleville tuleville prosessinhoitajille Heidi haluaa sanoa, että tekemällä oppii. -Opinnoissa harjoitellaan monenlaista tekemistä, joista voi olla hyötyä tulevassa työpaikassa. Ottakaa käytännön tehtävistä ja työpaikalla oppimisesta kaikki ilo irti! Jos olet jostain asiasta epävarma, kysy tai pyydä apua.