Koko Novidan pedagogista koulutuspäivää vietettiin perjantaina 19.1.2024 Loimaan Myllykyläntiellä. Päivä aloitettiin johtavan rehtorin Petri Lähteen avauspuheenvuorolla.

Digiosaaminen ja tekoälyn hyödyntäminen opetuksen tukiälynä olivat päivän teemana. Opettajat Julia Hyytiäinen, Tiina Salonen ja Mika Kortelainen kertoivat omia kokemuksiaan tukiälyn konkreettisesta hyödyntämistä omassa opetuksessaan. Näistä vinkeistä kuulijat saivat varmasti ideoita omaan työskentelyynsä ja työkaluja opetuksensa tueksi.

Ennen ruokailua jakauduttiin alakohtaisiin ryhmiin ja tutustuttiin digiluotsien opastamana erilaisiin tekoälysovelluksiin ja opettajat pääsivät tekemään avattaria itselleen.

Ryhmissä perehdyttiin tekoälyn käyttöön.

Lounaan jälkeen auditorioon saapui nykyisyysselittäjä Petri Rajaniemi, joka kertoi osittain videoiden kautta siitä, millaisessa maailmassa elimme ennen, ja millaisessa maailmassa elämme nyt. Tämä Petrin mukaansatempaava esitys oli ajatuksia ja tunteita herättävä.

OPVA-toteutusmalleista kertoivat opettajat Outi Tanhuanpää ja Jari Heino. Heidän puheenvuoronsa toi esiin sen, että maahanmuuttajataustaisten henkilöiden opintojen mahdollistamisessa on useita eri tapoja. Outi ja Jari kannustivat muitakin rohkeasti miettimään uusia ja luovia tapoja opintojen järjestelyihin, sillä meillähän on lupa kokeilla!

Tilaisuuden lopuksi lyhyen puheenvuoron käyttivät rehtori Timo Kulmala ja koulutuspäällikkö Satu Kaurala, joiden työn tuloksena tämä koulutuspäivä järjestettiin.

Kiitos päivän esiintyjille ja hyvää kotimatkaa!