Netta Karru, 23 v., aloitti sosiaali- ja terveysalan opinnot suoraan peruskoulun jälkeen ja valmistui lähihoitajaksi Novidasta kesäkuussa 2016. Hän asuu Uudessakaupungissa miehensä ja tyttärensä kanssa.

–Sotealan opiskelu Novidassa oli mielekästä ja kolmen vuoden aikana opin paljon lähihoitajan työstä. Valitsin osaamisalaksi lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen, kertoo Netta. –Aloitin valmistumisen jälkeen työt Hakametsän koulussa TOI-luokalla ja työskentelen siellä edelleen ohjaajana.

Lähihoitajan opintoihin kuului myös työpaikalla oppimista. –Työssäoppimisjaksot opiskeluaikana olivat hyvin opettavaisia. Oli hieno mahdollisuus päästä moneen eri työhön ja työpaikkaan tutustumaan. Työssäoppimisjaksoista oppi työn lisäksi paljon vastuullisuutta, kertoo Netta kokemuksistaan.

Nyt Netta Karru toimii itse alan opiskelijoiden työpaikkaohjaajana. –Kävin Novidan sosiaali- ja terveysalan järjestämän koulutuksen, siitä sain hyvät eväät ohjaukseen. Työpaikkaohjaajana toimiminen on ollu kiva kokemus. Opiskelijoiden ohjaaminen on opettavaista myös itselle ja koko työyhteisölle. On hienoa nähdä opiskelijoiden kiinnostus oppimiseen, iloitsee Netta.

Turhaa työ ohjauksen parissa ei ole ollut. Novida palkitsi diplomilla Netan työpaikan, Hakametsän koulun TOI-opetuksen, yhdeksi ansiokkaasti opiskelijoita oman työnsä ohella perehdyttäväksi työyhteisöksi.

Tulevaisuudensuunnitelmiin Netalla kuuluu ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opinnot.

Opintoihin voi hakeutua jatkuvassa haussa mihin aikaan vuodesta tahansa. Parhaillaan haemme opiskelijoita syksyllä alkaviin ryhmiin. Tule mukaan! Jos olet valmis lähihoitaja, voit myös opiskella ainoastaan uuden osaamisalan.