Niina Ahopelto-Marjamäki työskentelee asiakaspalvelupäällikkönä yhteiskäyttöautopalveluja tarjoavassa yrityksessä 24 Rental Network Oy. Hän vastaa yrityksen asiakaspalvelutiimin toiminnasta. –Kahdeksan hengen tiimi työskentelee hybridimallin mukaisesti ympäri Suomen, kertoo Niina työpaikastaan. –Meillä on noin tuhat ajoneuvoa eri kaupungeissa Helsingistä Rovaniemelle ja asiakaspalvelumme neuvoo ja auttaa asiakkaita erilaisissa tilanteissa puhelimitse ja sähköisissä kanavissa ympäri vuorokauden.

Niina halusi kehittyä tiiminsä lähijohtajana, ja etsi tavoitettaan tukevaa koulutusta. –Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto oli mielestäni juuri tähän hyvä: sopivan pituinen, monipuolinen ja laadukas, ja mainiosti arkityöhöni yhdistettävissä, toteaa Niina. –Pitkin vuotta jakautuvat lähipäivät olivat hyvin antoisia. Ryhmämme oli keskusteleva ja keskusteluissa syntyi monia ahaa-elämyksiä toisten kokemuksista. Lähipäivällä jaettu materiaali toimii hyvänä muistinvirkistäjänä myös arkityössä.

Tutkinnon suorittaminen toi uusia toimintatapoja tiimiin. –Lähdimme tiimissä toteuttamaan uutta 1+1 -keskustelutapaa ja SLII-menetelmästä sain näkökulmia siihen, miten osaan kohdata eri kehitysvaiheessa olevia työntekijöitä. Myös omaan tai muiden käyttäytymiseen liittyvä piirteet tulivat tiedostetuksi DISC-analyysin kautta. Koulutus vahvisti ammatillista identiteettiäni lähijohtajana ja palaute omalta esimieheltäni on samansuuntainen, hymyilee Niina tyytyväisenä.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on noin vuoden kestävä koulutus, jonka tarkoituksena on tarjota vankka pohja oman johtajaidentiteetin rakentamiseen. –Vuoden kestävä koulutus on hyvä sessio oikeasti sisäistää asioita. Näin jälkikäteen ajatellen kolme näyttöä ajoittui omissa työkiireissäni haastaviin aikoihin, mutta olivat kokonaisuuden kannalta sopivissa kohdissa. Tutkinnon suorittamisen aikataulut olivat selkeitä alusta asti, ja matkan varrella tulevat muistutukset pitivät huolen siitä, ettei näyttöaineiston tekeminen päässyt unohtumaan. Tutkinnon ohjaaja myös opasti näyttöjen sisältövaatimukset hyvin, joten pystyin hoitamaan ne muiden töideni ohessa.

Tutkinnossa on yksi pakollinen tutkinnon osa ja valinnaisia tutkinnon osia tulee suorittaa 100 osaamispisteen laajuisesti. –Valinnaista tutkinnon osista löysin sellaisia, jotka sopivat erinomaisesti työhöni. Näytön aiheet olivat sellaisista asioista, joiden kehittämisessä olen ollut mukana, kertoo Niina. –Näyttöjen avulla pääsin omassa ajatustyössä ja toiminnan kehittämisessä vielä pidemmälle.

Lue lisää johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta.