Novidan autoalalla toista vuotta opiskeleva uusikaupunkilainen Sonja Virtanen valitsi autoalan, koska koki sen kiinnostavaksi. –Olin muistaakseni seiskaluokkalainen, kun vanhemmat ostivat rikkinäisen auton. Olin kyllä aikaisemmin seurannut, kun isäni ja isoveljeni korjasivat autoja, mutta siitä tuli ensimmäinen oma projektini, kertoo Sonja. −Perukoulun jälkeen en edes harkinnut lukiota. Halusin hankkia ammatin ja mennä töihin.

Rengastyöt ovat eniten Sonjalle mieleen. –Olin ennen joulua työpaikalla oppimassa Huoltorengas Laiholla. Tykkäsin todella paljon olla siellä! Ensi syksyksi pitää kuitenkin löytää joku toinen työpaikka, jossa pääsisi tekemään muutakin.

Opinnot ovat kevään aikana koronaepidemian myötä muuttaneet muotoaan. –Opiskelu etänäkin kyllä onnistuu, olen edennyt opinnoissa ihan suunnitelmien mukaisesti. Välillä tehtävissä tulee ongelmia ja aina ei opettaja ehdi antamaan riittävästi apua, kertoo Sonja. – Etäopiskelu on siitä kyllä kivempaa, että opiskelua on ehkä vähän vähemmän. Nyt keväällä on ollut ainoastaan teorian opiskelua. Etäopiskelu kotona antoi sitäpaitsi hyvän syyn pyytää uutta tietokonetta, nauraa Sonja.

-Aion valmistua keväällä 2021 ja päästä heti sen jälkeen töihin Uudenkaupungin lähelle johonkin mukavaan autokorjaamoon. Opettajat kyllä kannustavat lähtemään Turkuun isoon merkkikorjaamoon, mutta itse jäisin mieluummin pienelle työnantajalle lähiseudulle, summaa Sonja tulevaisuudensuunnitelmiaan.