Kalantilainen Laura Blomberg, 17, valitsi sosiaali- ja terveysalan, koska se vaikutti mielenkiintoiselta. –Haluaisin tulevaisuudessa työskennellä ihmisten kanssa.

Itseä kiinnostavaan ammattiin oppii tekemällä. –Olen viihtynyt hyvin opintojen parissa. Minulle ammattiopinnot sopivat hyvin, sillä opin paremmin itse tekemällä kuin lukemalla kirjasta, kertoo Laura.  –Suoritan lähihoitajatutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon, joten tekemistä on vähän enemmän kuin muuten lähihoitajaopinnoissa. –Opiskelu Novidassa on ollut todella erilaista kuin yläkoulussa. Oma-aloitteisuutta tarvitaan enemmän – täällä pitää muistaa itse hoitaa tehtävät ajallaan, eikä kukaan ole niistä muistuttelemassa. Motivaatio on myös hyvä, koska olen itse valinnut alan joka minua kiinnostaa.

Laura oli ensimmäisenä opiskeluvuotenaan työpaikalla oppimassa Kalannin päiväkodissa. –En ollut ikinä ennen ollut päiväkodissa töissä, joten jännittihän se, muistelee Laura. Päiväkodissa Laura sai tehdä samoja työtehtäviä, kuin vakituiset työntekijätkin. –Lasten kanssa oleminen oli sellaista, mistä todella tykkäsin, ja niinpä laitoin valinnoissa ensimmäiseksi vaihtoehdoksi lasten ja nuorten kasvatus ja hoito -osaamisalan.

Koronakevään etäopinnot sujuivat Lauralla hyvin. –Meillä oli paljon etäoppitunteja. Nämä tunnit toimivat tosi hyvin, koska silloin voi helposti kysyä, jos jokin asia jäi epäselväksi. Kaksoistutkinto-opinnot puolestaan tuntuivat vähän raskaammilta etäopetuksen aikana. Toivottavasti tämä lukuvuosi saataisiin opiskella koulussa.

Lauran on tarkoitus valmistua lähihoitajaksi keväällä 2022. Tulevaisuuden suunnitelmatkin on jo mietittynä. –Valmistumisen jälkeen haluaisin mennä suoraan töihin. Töissä voisi käydä pari vuotta ja sen jälkeen opiskella lisää. Tällä hetkellä haluaisin työskennellä joko päiväkodissa tai kehitysvammaisten kanssa, summaa Laura suunnitelmiaan.

Ammatinvalintaa miettivälle ysiluokkalaiselle Laura haluaa lähettää terveisiä. –Sosiaali- ja terveysalalle kannattaa hakeutua, jos tykkää olla ihmisten kanssa ja haluaa auttaa muita. Lähihoitajaksi valmistumisen jälkeen on paljon erilaisia paikkoja, joihin työllistyä tai sitten voi jatkaa opintoja vaikka sairaanhoitajaksi.