Iittala Outletin myymälässä työskentelevä Aava Varjamo aloitti maaliskuussa 2021 liiketoiminnan ammattitutkinnon opinnot oppisopimuksella. Lukiosta kesällä 2017 valmistuneen Aavan tie on johtanut henkilökohtaisen avustajan työstä edelleen tarjoilijan ja baarimikon tehtäviin ravintola-alalle. Nykyisessä työssään Iittala Outletissä hän aloitti vuonna 2019.

­­- ”Jo melko pian Iittalaan töihin päästyäni aloitin työt myyjä-visualistina. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta tai koulutusta visualistin työstä, joten halusin lähteä kehittämään itseäni ja osaamistani uuden tutkinnon avulla. Oppisopimuskoulutus tuntui sopivalta vaihtoehdolta, koska halusin opiskelun ohella jatkaa työskentelyä nykyisessä työtehtävässäni”, kertoo Aava.

Koulutus sisältää teoriaopetusta keskimäärin kahtena päivänä kuussa sekä itsenäistä opiskelua, kuten etätehtävien tekemistä, muutamana päivänä kuussa. Koronapandemia on asettanut myös omat haasteensa opetuksen järjestämiseen. -”Opetus on järjestetty Covid-19-pandemian aikana Zoom-ohjelman välityksellä, lukuun ottamatta muutamaa käytännön harjoitusta vaativaa päivää”.

Aava on ollut tyytyväinen päätöksestään hakeutua koulutukseen, sillä se on antanut hänelle työskentelyyn lisää varmuutta. Oppisopimusopiskelu mahdollistaa myös nopean oppimisen, koska opetuspäivien jälkeen oppeja pääsee harjoittelemaan ja hyödyntämään omalla työpaikalla. -”Vaikka työtehtävääni liittyvät käytännön asiat olivatkin melko hyvin hallinnassa jo ennen opiskelun aloittamista, koen, että koulussa opitun teorian avulla olen vahvistanut osaamistani entisestään ja saanut uusia työkaluja työtehtävieni suorittamiseen.”

Oppisopimusta Aava suosittelee kaikille. Varsinkin heille, jotka pitävät itsenäisestä opiskelusta ja haluavat kehittää itseään käytännön työn avulla. – ”Oppisopimusopiskelu on ollut hauskaa ja aika opiskelun aloittamisesta on kulunut todella nopeasti. Olen puolessa välissä opintojani ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, valmistun vuoden 2022 toukokuussa.”

———–

Lue lisää oppisopimuksesta https://www.novida.fi/oppisopimus/