Novidasta parturi-kampaajaksi valmistunut Laura Aaltonen oli kuudennella luokalla, kun kiinnostus hiusalalle syntyi ja hän huomasi alan olevan ”hänen juttunsa”. Kiinnostusta alalle siivitti se, että hän oli aina tykännyt käsillä tekemisestä, estetiikasta ja kampaamoille ominaisista tuoksuista.

Laura aloitti uransa vuonna 2013 valmistumisen jälkeen.
—Silloin luulin olevani oikeasti valmis, mutta pian tajusin, että todellinen oppiminen vasta alkoi. Nykyään hymyilyttää ajatus siitä, miten paljon olenkaan oppinut ja kasvanut ammatillisesti sen jälkeen, Laura pohtii. Työssä häntä motivoi eniten mahdollisuus nähdä oma kädenjälki ja mahdollisuus jatkuvaan kehittymiseen. Hiusalalla jokainen päivä on erilainen. Se pitää mielen innostuneena ja motivoituneena.
—Hiusalalla ei ole olemassa ylärajaa sille, kuinka hyväksi voi tulla, hän toteaa.

Laura kertoo suurimmaksi saavutuksekseen tähän mennessä sijoittumisen toiseksi maailmanlaajuisessa kampauskilpailussa. Lisäksi hän on onnistunut rakentamaan vakaan asiakaskunnan ja luonut omat kampauskoulutukset. Työuralla hän on kohdannut myös monia haasteita, joista suurin on ollut oma asenne.
—Olen oppinut, että menestyminen vaatii kovaa työtä ja sitoutumista, ei pelkästään tuuria tai suhteita, hän vakuuttaa. Kehittyäkseen ammatillisesti Laura on oppinut pysymään nöyränä ja kuuntelemaan sekä hyvät että huonot palautteet. Tärkeää on kehittää omaa osaamistaan säännöllisesti treenaamalla ja omistautumisella sekä olemalla itselleen armollinen. Työn ja muun elämän tasapainottaminen voi joskus olla haastavaa, mutta se ei haittaa, kun nauttii siitä mitä tekee. Ala itsessään on hyvin monipuolinen ja palkitseva. Laura pyrkii kuitenkin välillä pitämään päiviä, jolloin antaa ajatusten levätä hiuksista ja antaa luovuuden kukkia muilla tavoin.

Lauralle tulevaisuuden tavoitteet uralle ovat yksinkertaiset: kehittyä jatkuvasti ja antaa parhaansa jokaisessa tilanteessa.
—Uskon, että kun panostan omaan kehittymiseeni, kaikki muu seuraa perässä. Nuoremmalle itselleni antaisin neuvon aloittaa ahkera harjoittelu ja uskoa siihen, että kova työ palkitaan. Hiusala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ja mahdollisuuden muokata omaa polkuaan juuri haluamallaan tavalla, Laura päättää.

Opiskele sinäkin Novidassa kampaajaksi tai parturiksi. Lisätietoja ja linkki jatkuvaan hakuun osoitteessa: https://www.novida.fi/hakijalle/opiskele-ammatti/hius-ja-kauneudenhoitoalan-perustutkinto-kampaaja-parturi/