Margareeta-kodissa Vehmaalla on vuosien saatossa koulutettu Novidan kanssa useita uusia sote-alan ammattilaisia. Lähihoitajan oppisopimuksia solmittiin viime syksynäkin kolme. –Meillä on ollut pitkään yhteistyötä Novidan kanssa, en nyt ihan tarkkaan muista, mutta lähes parikymmentä vuotta, muistelee sairaanhoitaja Jenni Keränen. –Novida on ollut luonteva kumppani, se on lähin oppilaitos ja opiskelijat ovat tulleet tästä läheltä.

Kuten muutkin sosiaali- ja terveydenalan yksiköt, myös tehostetun palveluasumisen yksikkö Margareeta-koti tarvitsee työvoimaa. Oppisopimuksella on mahdollista kouluttaa sitä juuri omiin tarpeisiin.  –Oppisopimusopiskelijoiden lisäksi meillä on ollut myös joitakin koulutussopimuksella oppijoita, kertoo sairaanhoitaja Jenni Keränen. –Etenkin aikuiset oppisopimusopiskelijat ovat sitoutuneita ja motivoituneita oppimaan. Tarkoituksena tietenkin on, että he valmistuttuaan jäisivät meille työhön. Näin ei tietenkään aina käy, mutta pyrimme olemaan sellainen työnantaja, että opiskelija haluaa jäädä.

Oppisopimus vaatii myös työnantajalta sitoutumista. –Opiskelijan ohjaaminen vaatii työpaikan nimetyltä ohjaajalta ylimääräistä työtä. Hänen pitää perehtyä osaamisen kriteereihin ja miettiä työtehtävät niiden mukaan. Onneksi ohjaajamme ovat saaneet koulutusta ja kierrätämme vuosittain ohjausvastuuta, jotta homma ei kävisi kenellekään liian raskaaksi, kertoo Jenni Keränen työpaikkansa toimintatavoista. –Kahden vuoden mittainen työsopimus on lisäksi aika sitova, varsinkin jos emme tunne oppisopimusopiskelijaa entuudestaan.

Opiskelija tuo usein tullessaan työpaikalle uusia tuulia.  –Opiskelijat tuovat uutta tietoa työpaikalleen ja he saattavat kyseenalaistaa vanhoja toimintatapoja. Tämä saa työnantajan tarkastelemaan omaa tekemistään uudella tavalla. Alalla tapahtuu jatkuvasti uutta, joten on mukavaa, että tuoretta tietoa ja erilaisia näkökulmia tuodaan myös tänne.

Paitsi lähihoitajia, oppisopimuksella voidaan kouluttaa myös hoiva-avustajia tai valmiin lähihoitajan uusia osaamisalaopintoja. –Oppisopimuksella voi joustavasti suorittaa vaikkapa kesken jääneet opinnot loppuun, kertoo Jenni.

Kaiken kaikkiaan oppisopimuskoulutus koetaan Margareeta-kodissa hyvänä tapana rekrytoida uusia osaajia. –Oppisopimuksen aikana oppii tuntemaan henkilön jo varsin hyvin, näin rekrytointi vakituiseen työhön on helpompaa, toteaa Jenni Keränen.

—————————————————————————————–

Työnantaja, kiinnostaako oppisopimus? Lue lisää sivuiltamme  https://www.novida.fi/tyoelamalle/oppisopimus-yritykselle/
Lue lisää lähihoitaja- ja hoiva-avustajakoulutuksestamme Liedossa, Loimaalla ja Uudessakaupungissa