Kuva: Juho Soininen (vas.) lähti kehittämään osaamistaan oppisopimuksella toimitusjohtaja Joonas Puustellin ehdotuksesta.

Uusikaupunkilainen Juho Soininen, 30, suoritti Novidassa sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon keväällä 2010. –Valmistuin automaatioasentajaksi ja tuolloin meille annettiin mahdollisuus jatkaa opintoja sähkö- ja energiatekniikan osaamisalalla. Lähes kaikki luokaltani suorittivat toisen osaamisalan puoli vuotta kestävinä päiväopintoina. Meitä oli kaksi, jotka lähdimme suorittamaan tämän oppisopimuksella. Olin ollut jo opiskeluaikana Telesilta Oy:ssä työssä oppimassa, joten oli itsestään selvää kysyä sieltä oppisopimuspaikkaa, kertoo Juho.

Oppisopimus solmittiin ja osittain sen ansiosta Juho jäi sille tielleen. –Toimin sähköasentajana Telesillassa. Kymmenen vuoden aikana työ on jonkin verran muuttunut. Lähinnä siten, että olen saanut monissa projekteissa vastuuta tiimin vetäjänä, kuvailee Juho työtänsä

Ajan kuluessa, ja kun Juhon työhön kuului jonkin verran myös esimiestehtäviä, toimitusjohtaja Joonas Puustelli kannusti Juhoa tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon suorittamiseen. –Lähdin mukaan paitsi Joonaksen ehdotuksesta, myös halusta kehittää omia tiimin vetäjän taitojani. Oppisopimus sopi tähän tilanteeseen loistavasti ja näin voin edetä ja kehittyä uralla työn ohella, toteaa Juho.

Vaikka kulunut vuosi on ollut monelle rankka koronan vuoksi, on siinä opiskelujen kannalta ollut jotain hyvääkin. –Olen voinut suorittaa opinnot verkossa, eikä ole tarvinnut ajaa Lietoon lähipäiville. Aloitin tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto-opinnot oppisopimuksella tammikuussa ja viime tiistaina homma oli valmis, iloitsee Juho.

Joonas Puustelli kertoo sekä koulutus- että oppisopimusten olevan Telesillassa tuttua touhua. –Meillä on säännöllisesti perustutkinto-opiskelijoita oppimassa sähkötöitä. Jos yrityksessämme harjoitteleva nuori tuntuu motivoituneelta ja meille sopivalta, solmimme oppisopimuksen. Oppisopimus helpottaa rekrytointia, kun voimme kouluttaa opiskelijan jo opintojen aikana esimerkiksi laivasähkötöihin. –Olemme kiinnostuneita myös jatkossa sekä koulutus- että oppisopimuksista, toteaa Puustelli.

________________________

Lue lisää oppisopimuksesta https://www.novida.fi/oppisopimus/

Telesilta Oy on Harju Elekter Groupiin kuuluva, vuonna 1978 perustettu sähköurakointiyritys. Yrityksen erikoisosaamista on laivateollisuuden sähköistystyöt sekä teollisuuskiinteistöjen ja muiden vaativien rakennusten urakointi-, korjaus- ja kunnossapitopalvelut. Lue lisää yrityksestä https://telesilta.fi/