Piia Korpijärvi aloitti sosiaali- ja terveysalan opinnot syksyllä 2022, ja nyt, keväällä 2024, hän on valmistunut lähihoitajaksi Novidan Uudenkaupungin toimipaikasta.

– Valmistuin kahdessa vuodessa, vaikka aiempaa osaamista hoitoalalta ei ollutkaan, kertoo Piia.

Piian aiemmat opinnot olivat ravitsemusalalta, ja niiden suorittamisesta oli jo kulunut niin kauan, että hän joutui suorittamaan kaikki yhteiset aineet uudelleen. Onneksi opinnot pystyi suorittamaan verkko-opintoina, mikä nopeutti valmistumista.

Ennen lähihoitajaopintojaan Piia työskenteli vuosikaudet kahvilassa, mutta kaipasi elämäänsä muutosta.

– Olen todella tyytyväinen, että uskalsin lähteä haastamaan itseäni. Alussa jännitti, mutta nopeasti opiskeluun tuli samanlainen rutiini kuin työelämässä. Uuden oppiminen on hienoa! Esimerkiksi tietokoneen käyttö oli minulle vierasta, mutta niin vain olen senkin oppinut, Piia iloitsee.

Novidan opettajat saavat Piialta suuret kiitokset, sillä heiltä sai aina apua tarvittaessa.

Lähihoitajan opintoihin kuuluu paljon työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintojen alkuvaiheessa nämä oppimisjaksot toteutetaan koulutussopimuksella, jolloin työnantajan ei tarvitse maksaa palkkaa opiskelijalle. Opintojen loppuvaiheessa ja kesäaikoina oppiminen voidaan toteuttaa oppisopimuksella, jota Piia hyödynsi.

– Olen tehnyt kaksi viimeistä työharjoittelua oppisopimuksella. Tämä on auttanut taloudellisesti, sillä oppisopimusopiskelijalle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Muuten olen mahdollistanut opintoni tekemällä iltaisin tai viikonloppuisin keikkatöitä, selittää Piia.

Työpaikkaohjaajat ovat olleet perusteellisia ja tukeneet opiskelijoiden oppimista. Opiskelijat pääsevät tutustumaan työpaikan toimintatapoihin ja työnantajat näkevät tulevaisuuden osaajia.

– Työpaikkaohjaajat eivät oleta opiskelijan osaavan kaikkia työtehtäviä, vaan neuvovat ja opettavat. Monipuolinen oppiminen erilaisilla työpaikoilla on ollut hieno kokemus, kehuu Piia.

Valmistumisen jälkeen Piialla oli työpaikka valmiina Päiväkoti Tiitiäisessä, jossa hän suoritti myös viimeisen työelämäjaksonsa. Kaiken kaikkiaan sosiaali- ja terveysalalta valmistuneilla on erinomaiset työllisyysnäkymät.

– Alalla on huutava pula työvoimasta, varsinkin vanhusten hoidossa, Piia toteaa.

– Nyt valmistuin lasten ja nuorten kasvatus ja hoito -osaamisalalta, mutta minun on mahdollista myöhemmin halutessani suorittaa toinen osaamisala. Alalla on laajat jatko-opintomahdollisuudet, hän iloitsee.

Piian tarina inspiroi kaikkia, jotka harkitsevat muutosta ja uutta työuraa. Rohkeus, ahkeruus ja periksiantamattomuus kantavat pitkälle, kuten Piia on omalla esimerkillään osoittanut.

 


Haluatko Sinä uskaltaa? Hyppää rohkeasti mukaan oppimaan, ammatillinen koulutus on tarkoitettu myös aikuisille!
Sosiaali- ja terveysalan opinnot ovat nyt jatkuvassa haussa ja ryhmät aloittavat elo-syyskuussa. Katso lisää ja hakeudu!

Katso mitä muita mielenkiintoisia aloja Novidasta löytyy: https://www.novida.fi/