Jessi Uusitalo, 16 v., valitsi sosiaali- ja terveysalan, koska hän haluaa pitää huolta ja auttaa ihmisiä.

Ammatti ja ylioppilastutkinto samassa ajassa
Jessi suorittaa lähihoitajaopintojen ohella myös ylioppilastutkinnon, joten hän on ns. kaksoistutkinto-opiskelijana Novidassa. –Opiskelu on täällä itsenäisempää kuin peruskoulussa, kertoo Jessi. –Opintoihin kuuluu myös työpaikalla oppimista, joten koulussa istutaan vähemmän.

Myös työpaikalla opitaan
Ensimmäisen vuoden työssäoppimispaikkana Jessillä oli päiväkoti. –Ohjasin ja avustin lapsia Kalannin päiväkodissa. Työ oli kivaa ja tykkäsin olla siellä. Harjoittelu meni todella hyvin, toteaa Jessi.

Kevään etäopinnot
Koronapandemia sekoitti myös Novidassa normaaleja kuvioita ja kevät kului maaliskuun puolesta välistä lähtien etäopiskelussa. –Opiskelu sujui etänäkin ihan hyvin. Olisin kuitenkin ollut mieluummin koulussa, koska lähihoitajan käytännön töitä on vaikeaa opiskella kotona, kertoo Jessi.

Jatko-opinnot kiinnostavat lähihoitajksi valmistumisen jälkeen
Tulevaisuuden suunnitelmiin Jessillä, kuten usealla lähihoitajaksi valmistuvalla,  kuuluvat alan jatko-opinnot. –Valmistumisen jälkeen lähden melko varmasti kouluttautumaan sairaanhoitajaksi tai terveydenhoitajaksi.

–Sosiaali- ja terveysala sopii ihmiselle, joka haluaa auttaa muita. Jos pidät auttamisesta ja sinulla on motivaatiota lähihoitajaksi opiskeluun, niin suosittelen tätä alaa!, lähettää Jessi vielä terveisensä toisen asteen opiskeluvaihtoehtoa miettiville.