Blogitekstin kirjoittaja on ensimmäisen vuoden media-alan opiskelija Satu Kähkönen

Terveiset Novidan suunnalta! Tänään kirjoittelemassa on media-alan ensimmäisen vuoden opiskelija, joka tuli työssäoppimisjaksolle Loimaan Novidan leipiin. Media-ala on toistaiseksi ollut mielenkiintoinen – opiskelin ensin lukion läpi, ennen kuin päädyin tänne. Tavallaan halusin alunperinkin amikseen ja media-alalle, koska olen aina tykännyt esimerkiksi piirtää ja tehdä webbijuttuja, mutta ystäväpiirin takia hain kuitenkin lukioon ja kävin sen. Eipä se kai huono kokemus ollut, mutta kyllä tämä ammattikouluelämys tuntuu vaan enemmän omalta. Plus, ei siitä ollut haittaakaan – sainpahan lukujärjestyksestä pois kaikki ns. peruskurssit, ja voin keskittyä vaan media-alan asioihin :).

Ainakin itse voin todella hyvänä asiana sanoa sen, että opetus on ollut paljon omakohtaisempaa ja keskittyneempää kuin mihin olen tottunut peruskoulussa ja lukiossa. Kaikki mitä opitaan tuntuu olevan hyödyllistä, ja ainakin täällä Loimaan Novidalla on ollut aivan mahtava ja ymmärtäväinen henkilökunta, joka on pitänyt minustakin huolta ja pysynyt asioiden päällä silloin kun itse olen ollut hukassa. Meidän luokkamme on aika kiinnostava kokonaisuus, opiskelijoita löytyy juuri yläasteelta valmistuneista minunkaltaisiini nuoriin aikuisiin, ja siitä vielä jopa muutama sellainen ns. ’oikea aikuinen’. On ainakin motivoinut itseä, kun on tullut sellainen tajuamus, ettei koskaan ole liian myöhäistä seurata unelmiaan tai toteuttaa itseään uusilla tavoilla :).

No mitäs täällä ollaan opittu? Toistaiseksi olen ollut siis täällä 2-3 kuukautta, joten en tietenkään ole ehtinyt koko media-alan laajaa skaalaa tutkia. Sen ainakin tiedän, että osaan hyödyntää tuhat kertaa paremmin esimerkiksi Photoshopin ohjelmistoa, jota ennen käytin vain piirtämiseen. Adoben ohjelmat saa koulun lainaläppärille ilmaiseksi, joten olen nauttinut niiden työ- sekä hupikäytöstä suuresti :). Tietokonetyön lisäksi valokuvaaminen on ollut myös aika keskeinen aihe, mikä itseäni kauhistutti aluksi, ja nuo järjestelmäkamerat ovatkin aika pelottavia. Mutta se on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, ja olen saanut hyviäkin valokuvia otettua koulu- ja työssäoppimistöitä varten. Tämän lisäksi tulevaisuudessa on ainakin 3D –mallinnusjuttuja, nettisivujen koodaamista, videokuvausta ja äänityötä, sen perusteella mitä nyt tässä ulkoa muistelen opiskelusuunnitelmastani.

Loppupäätökseni on siis seuraava: suosittelen media-alaa kaikille, jotka ovat sen aiheista kiinnostunut, ja Novida on ollut hyvä paikka toteuttaa tätä polkua :).