Lentoemäntä, lääkäri, muusikko – kuten niin monen muunkin, nämä olivat myös Kaisan haaveammatit lapsena.

Kaisa Sariola‐Heinonen on alanvaihtaja, joka opiskelee Novidassa tekstiili‐ ja muotialaa. Lukion jälkeen au pairin työssä New Yorkissa elämänkokemusta ja itsenäistymistä opetellut Kaisa on koulutukseltaan leikkaus- ja anestesiasairaanhoitaja. Hän on tehnyt tähän liittyvää työtä Meilahden sairaalassa sekä Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Vuosituhannen vaihteesta lähtien hän on toiminut lääketeollisuudessa kliinisen lääketutkimuksen parissa ja viimeiset vuodet itsenäisenä yrittäjänä.

”Käsillä tekeminen ja käsityöt ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen nuoresta pitäen harrastanut neulomista ja virkkaamista sekä ommellut itselleni vaatteita. Kiinnostus kangaspuilla kutomiseen heräsi kansalaisopiston kudontaryhmän myötä ja kaipuu käsitöiden pariin heräsi uudelleen.” Juuri nämä olivat tekijöitä, jotka saivat Kaisan miettimään alanvaihtoa. Koulutuksen myötä kiinnostus koko tekstiilialaan, kuten ompeluun sekä vaatteiden ja sisustustuotteiden valmistukseen, on lisääntynyt.

Lopullinen päätös koulutukseen hakeutumisesta tuli koulun aktiivisuuden myötä. Iloisesti yllättynyt Kaisa on ollut tyytyväinen siihen, miten aktiivisesti koulu on pitänyt yhteyttä hänen ensimmäisen yhteydenoton jälkeen. Vaikka opiskeluun hakeutuminen jännitti, Kaisa on ollut tyytyväinen tekemäänsä päätökseen. ”Ennen opiskelujen alkamista mietin, että mitäköhän ne nuoret siellä ajattelevat, kun tällainen täti tulee opiskelemaan. Positiivinen yllätys oli kuitenkin se, että koulussa on niin monen ikäistä opiskelijaa, opettajat ovat innostavia ja ilmapiiri on hyvä. Opiskelu Novidassa on monimuotoista ja kannustavaa, siellä ymmärretään työelämän haasteita ja opiskelija voi itse vaikuttaa mihin tahtiin opintojansa suorittaa.”

Valmistumisen jälkeen Kaisalla on haaveissa perustaa yritys, jossa myydään kangaspuilla valmistettuja tuotteita sekä käsityön kouluttajana toimiminen. ”Haluan saada nuoret kiinnostumaan kangaspuilla kutomisesta ja säilyttää tämän hienon perinnekäsityön
taidon”.

Kaisa haluaakin kannustaa kaikkia opiskelusta haaveilevia hakeutumaan opintojen pariin. ”Opiskeluun aikuisena saa aivan uuden näkökulman. Aikuisena haluaa todellakin oppia!”

Jatkuvassa haussa voit hakeutua koulutukseen ympäri vuoden. Katso lisätietoja https://www.novida.fi/novida/jatkuvahaku/