Liiketoiminnan opiskelijat Ville Wehman, Henri Veijanen, Lassi Koivunen ja Paavo Hakamäki suorittavat sähköisen kaupankäynnin opintojaksoaan mielenkiintoisen tehtävän parissa. – Saatiin Uudenkaupungin yrittäjiltä tehtäväksi perustaa kivijalkaliikkeille yhteinen kauppapaikka, kertoo Paavo. Verkkokaupan on ideoinut Erkka Jäsperlä, ja Novidan opiskelijoille homma päätyi opettaja Elina Siivosen vinkistä.

Kauppapaikan toteuttamisessa käytetään Vilkas-verkkokauppa-alustaa. –Vilkas on suhteellisen helppo käyttää. Alkuun pääseminen tuntui hiukan hankalalta, mutta tekemällä oppi nopeasti, toteaa Paavo. –Projekti on ollut todella mielenkiintoinen – nyt ymmärrän, miten paljon työtä verkkokaupan perustamisessa oikeasti on.

Ennen varsinaista julkaisua kauppaa testataan mukaan lähteneiden kivijalkakauppiaiden kanssa.  Opiskelijat auttavat kauppiaat alkuun tuotevalikoimiensa kanssa ja jatkossa kukin päivittää tarjontaansa itse. Tähän he saavat tunnukset ja riittävän opastuksen. –Erkkakin on jo oppinut, toteaa Henri.

Miten sitten opiskelijoiden projekti on yrittäjien parissa otettu vastaan? –Melkein kaikki lähtivät mukaan testivaiheeseen, vain muutama kieltäytyi. Testauksen jälkeen sitten selviää, mitkä liikkeet jäävät käyttäjiksi, toteavat opiskelijat.

Uudenkaupungin kivijalkayrittäjien yhteinen kauppapaikka löytyy osoitteesta www.ukiapp.fi