Blogitekstin kirjoitti markkinointikoordinaattori Päivi Vihe, jolla oli ilo olla mukana keikkailemassa

Uudenkaupungin toimipaikka päätti tänä syksynä ottaa mallia Salon seudun ammattiopistosta ja viedä Taitaja9-paikalliskisat seudun yläkouluille ja jalkautua nuorten pariin.

Taitaja9 Road Show starttasi tien päälle lokakuun loppupuolella yhdistelmäajoneuvon, muutaman opettajan ja tusinan kolmannen vuoden opiskelijan voimin. Keikat suuntautuivat Uudenkaupungin ja lähikuntien yläkouluille.

Kilpailut pidettiin ulkona, toiseen perävaunuun rakentui näppärästi kaksi kilpailurataa ja toisessa oli mukana logistiikka-alan ajoneuvosimulaattori. Lisäksi ”leiriin” pystytettiin teltta kisatoimistoa ja oppilaitoksen muuta markkinointia varten. Tilaa tälle viritelmälle löytyi useimmiten joko koulun pihasta tai läheiseltä urheilukentältä.

Vastaanotto kouluissa oli innostunutta. Koululaisia pyöri katselemassa ja monet rohkaistuivat myös kisaamaan. Kun kilpailut tuotiin koulun pihaan, kynnys osallistumiseen laski selvästi. Etukäteen ilmoittautuneiden joukkueiden lisäksi moni innostui ilmoittautumaan paikan päällä. Tänä vuonna kisaavia joukkueita olikin yhteensä huikeat 84 kappaletta. Erona siihen, että kilpailu järjestettäisiin Novidan omissa tiloissa, oli se, että nyt myös 7. ja 8.-luokkalaisilla oli mahdollisuus kilpailla ja tutustua samalla ammatilliseen koulutukseen.

Yläkoulujen johdolta saatu palaute on ollut hyvää. Parannusedotuksina on tullut mm. aikaisempi ajankohta, sillä lokakuu saattaa olla jo hyvinkin kylmä. Tämä huomattiin järjestäjienkin taholla. Ensimmäisen keikkapäivän jälkeen tosin osattiin jo pukeutua sään vaatimalla tavalla.

Kokemus oli positiivinen ja ensi vuonna lähdetään taas kiertueelle. Toteutuakseen onnistuneesti tällainen Road Show tarvitsee innostuneita ja motivoituneita henkilöitä järjestäjien puolelta. Tällä kertaa sellaisia löytyi sekä henkilökunnasta, että logistiikan ja liiketoiminnan opiskelijoista. Kiitos heille kaikille. Kiitos myös peruskoulujen henkilökunnalle, joka innosti ja kannusti omia oppilaitaan mukaan kisaamaan.