Blogitekstin kirjoitti Väinö Laivo Uudenkaupungin toimipaikan Liik17-ryhmästä

Cahvida oppimisympäristönä

Cahvida on Novidan liiketalouden rakennuksessa sijaitseva opiskelijakahvila. Cahvida on voittoa tavoittelematon yritys. Asiakaskuntaan kuuluu yleisesti pelkkiä Novidan opiskelijoita ja henkilökuntaa, kahvilassa järjestetään myös kahvitilaisuuksia pyydettäessä.

 

Oppimisympäristönä kahvila on toiminut ja toimii monelle alalle. Rakennus- ja sähköala ovat rakentaneet ja näin mahdollistaneet kahvilan olemassaolon. Sen ylläpitämisestä vastaavat liiketalouden opiskelijat.

Cahvidan ylläpitämiseen kuuluu kahvilan yleisen ilmeen ylläpitäminen, kirjanpito, tuotteiden esillepano, asiakaspalvelu ja kuorman purkua. Liiketalouden opiskelijat ovat kahvilassa töissä vuorotellen. Sinne pääsee myös työssäoppimaan. Kahvilassa opetellaan ja opitaan kassan käyttöä, asiakaspalvelua ja yrityksen muuta ylläpitoa esimerkiksi kirjanpitoa. Se toimii hyvänä esimakuna ennen työssäoppimista muissa kaupoissa tai liikkeissä.

Cahvidan sisäänheittotuotteena toimii kahvi. Kahvin lisäksi saa leipiä, pullaa, erilaisia makeisia ja virvoitusjuomia.

Itse olen pitänyt todella paljon kahvilassa työskentelystä. Se on hyvin opettavaista ja todella mukavaa ja voittaa pulpetin takana istumisen. Cahvidassa töissä ollessa pääsee näkemään ihmisiä ja vaihtamaan muutaman sanankin, jos ei kiire pukkaa päälle. Tykkään myös siitä kun saa vaihdella tuotteiden paikkaa niin, että ne näyttäisivät mahdollisimman hyvältä ja houkuttelevalta.

Cahvidan kiireisimmät ajat ovat aamun ensimmäiset 2 välituntia. Iltapäivälläkin on asiakkaita, ettei pääse tylsistymään.