Sini Söderblom valmistui tänä keväänä Uudenkaupungin Novidasta merkonomiksi. Aikaisemmalta koulutustaustaltaan hän on lähihoitaja. Hän ehti tehdä lähihoitajan työtä joitakin vuosia, ennen kuin terveydelliset syyt alkoivat vaikuttaa työn tekemiseen.

”Päädyin opiskelemaan liiketoimintaa, koska koen, että asiakaspalvelu on minun juttuni. Opiskelu oli alusta asti mielenkiintoista ja uuden tiedon oppimisen haluni oli valtava. Opiskeluaikanani koin, että iso rooli oman motivaationi lisäksi oli opettajien kannustukselle, tuella ja rohkaisulla. Se teki opiskelusta mielekästä.”

”Koska olen 90-luvulla syntynyt ja viettänyt koko nuoruuteni tietokoneen äärellä, niin opintojeni alussa en ollut kovin innostunut, kun atk-opinnot aloitettiin ihan alkeista asti. Toki tämä oli ymmärrettävää, kun luokkamme opiskelijat koostuivat monen ikäisistä ja tasoisista, joten opettelukin oli aloitettava aivan nollasta. Onneksi opettajamme oli hyvin huomioinut nämä erilaiset lähtökohdat, ja hän tarjosi extratehtäviä etevimmille.”

”Kaiken kaikkiaan suoritin opiskelujeni aikana kahdeksan erilaista näyttöä. Olin työssäoppimassa ruokakaupassa, toimistossa ja tilitoimistossa. Viimeisestä työssäoppimispaikastani, johon tein palkanlaskennan näytön, sain työpaikan kesän loppuun asti.”

Sinin suunnitelmiin kuuluu tällä hetkellä ahkera työskenteleminen Sarastialla palkanlaskennan töiden parissa.

”Kirjanpidon tehtäviä kuitenkin vähän kaipaan, joten mahdollisesti yritän myöhemmin etsiä töitä siltä suunnalta. Iän puolesta tässä on mahdollisuuksia vielä vaikka mihin. Ties vaikka innostuisin opiskelemaan monimuotona esim. tradenomiksi.”

”Suosittelen ehdottomasti alan vaihtoa sitä pohtiville ja sitä tarvitseville.  Apua löytyy kyllä, jos itse on epävarma siitä, että mitä koulutusta sitä lähtisi opiskelemaan. Uskon, että jokaiselle löytyy se oikea ammatti.”